DÉ TRAINING
VOOR HET AANPAKKEN VAN

Chronische pijn


image

Marleen, oprichter van POWERED by M en initiatiefnemer van deze training, was ooit zelf bijna 18 jaar chronisch pijnpatiënt. Haar rugpijn begon op haar negentiende en door de jaren heen kwam die steeds vaker terug en duurde ook langer. De laatste zes jaar had ze non-stop pijn en haar huisarts en therapeuten hebben in die tijd twee keer de diagnose hernia gesteld. 

“In periodes had ik ook enorme zenuwpijnen in de onderrug en rechterbeen (ischias). Ik zakte soms letterlijk door mijn knieën als ik een verkeerde stap zette of liet de boodschappen uit mijn handen vallen als er weer zo’n gemene pijnscheut door mijn lijf heen ging. Vreselijk als ik daar aan terug denk. En dan heb ik het nog niet eens over de manier waarop ik uit bed stapte. Wat voor een rare capriolen ik heb uitgehaald om zonder al te veel pijn op te staan… Achteraf is het jammer dat ik daar geen filmpje van heb laten maken, voor een buitenstaander was het onbegrijpelijk.”

Tal van therapieën volgden, de pijn werd soms verlicht, maar vaak kwam de pijn in alle hevigheid terug. In 2015 leerde Marleen over de andere kijk op chronische pijn en het zelfherstellende vermogen van het lichaam. En toen ging het snel. Het traject waar zij inging was zo succesvol dat ze binnen enkele weken van haar pijn af was en die tot op de dag van vandaag nooit meer heeft ervaren.

“Het was best pittig om oude pijn op te rakelen en de bijbehorende emoties te ervaren. Maar dat woog niet op tegen het eindresultaat: eindelijk van die rotpijn af! Ik ben zo dankbaar dat deze kennis op mijn pad is gekomen. Het is ook de aanleiding geweest om me verder te verdiepen in deze bijzonder logische materie. Ik heb ongelooflijk veel boeken en (wetenschappelijke) artikelen gelezen en dat heeft geleid tot nog meer inzichten. Met een geweldig team van professionals heb ik deze training kunnen maken. Zij gaven bruikbare input en samen met mijn eigen inzichten zijn we gekomen tot een complete training waar we anderen mee kunnen helpen. Graag deel ik deze grote hoeveelheid kennis met iedereen en gun ik – met heel mijn hart - mensen met chronische pijn een pijnvrij leven.

Ik ben zelf geen coach of therapeut, dat stuk laat ik graag over aan de gediplomeerde of gecertificeerde mensen in mijn team. Een aantal  beschikbare coaches en methodes heb ik zelf mogen ervaren. Ik geloof erin dat dat juist de rijkdom aan informatie geeft. Verschillende mensen, diverse wensen. Dat geldt ook voor mij. Niet alles heeft voor mij gewerkt, maar dat maakt het voor een ander nog wel geschikt. Ik blijf nieuwsgierig naar nieuwe methodes en zal me daarom ook blijven verder ontwikkelen. Persoonlijk, maar zeker ook door het aanbieden van meerdere trainingen en workshops in de toekomst.”


image